سپتامبر ماه آگهی رسانی آلزایمر است و بر تأثیر این بیماری بر زندگی انسانها اختصاص داده شده است. این بیماری که شایعترین نوع زوال عقل محسوب میشود، بر بخشهای مختلفی از مغز که مسئول تفکر، حافظه و زبان هستند تأثیر میگذارد و میتواند زندگی روزمره افراد را به شدت تحت تأثیر قرار دهد.
حقایق کلیدی درباره آلزایمر
آلزایمر اغلب با بالا رفتن سن بروز میکند، اما بخشی از روند طبیعی پیری نیست. اکثر افراد مبتلا به آلزایمر بالای ۶۵ سال دارند. اما در موارد نادری افراد جوانتر نیز ممکن است به این بیماری دچار شوند. هنوز دانشمندان علت دقیق آلزایمر را نمیدانند. اما شواهد نشان میدهد که این بیماری، مانند بسیاری از بیماریهای مزمن دیگر، از ترکیب عوامل مختلفی نشأت میگیرد. یکی از راههای کاهش خطر ابتلا به آلزایمر، کنترل فشار خون، ترک سیگار و داشتن فعالیت بدنی منظم است.
فراموشی یا آلزایمر؟
با افزایش سن، تغییرات در حافظه طبیعی است. اما از دست دادن حافظه به شکل مزمن نشانهای از آلزایمر میتواند باشد. از دست دادن گهگاهی کلمات یا فراموشی نامها نگرانکننده نیست. اما علائمی مانند گم شدن در مکانهای آشنا، دشواری در مدیریت امور مالی، تکرار سوالات، طولانی شدن زمان انجام کارهای روزمره و تغییرات خلقی و شخصیتی، میتوانند نشانههای اولیه آلزایمر باشند.
مرگ و میر و اهمیت پیشگیری
در ۱۶ سال گذشته، میزان مرگ و میر مرتبط با آلزایمر در تمامی گروههای نژادی و قومی افزایش یافته است و با پیر شدن جمعیت، انتظار میرود این روند ادامه داشته باشد. با توجه به این واقعیت، پژوهشهای بیشتر در زمینه آلزایمر ضرورت دارد و داوطلبان در تمامی سنین و سطوح سلامتی نقش مهمی در این تحقیقات ایفا میکنند.
ابتکار مغز سالم CDC و ماه آگهی رسانی آلزایمر
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC) از طریق برنامه آلزایمر و پیری سالم، اقدام به ترویج سلامت مغز و پیشگیری از اختلالات شناختی مانند آلزایمر میکند. این برنامه با همکاری شرکای ملی و محلی به بهبود شرایط زندگی بیماران و مراقبان آنان میپردازد. در این میان، مراقبت از سلامت و رفاه مراقبان نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است.
چگونه در پیشگیری و درمان نقش داشته باشیم؟
مشارکت فعال در افزایش آگاهی عمومی، پشتیبانی از بیماران و مشارکت در تحقیقات میتواند گامی مهم در جهت کاهش تأثیرات این بیماری بر جامعه باشد.
منبع: CDC