درمان دیابت؛ راه های تشخیص و درمان خانگی دیابت - Hitco Holding

درمان دیابت؛ راه های تشخیص و درمان خانگی دیابت

درمان دیابت

روش درمان دیابت به نوع دیابتی که به آن مبتلا هستیم بستگی دارد. بر اساس نوع دیابت، درمان بیماری نیز متفاوت است. اما به طور کلی نظارت بر قند خون، تزریق انسولین و داروهای خوراکی احتمالا بخشی از روند درمان شما محسوب می‌شود.
مدیریت دیابت بر سه اصل مهم استوار است. اول از همه داشتن یک رژیم غذایی سالم، بعد از آن حفظ وزن سالم و در آخر فعالیت بدنی منظم.

در ادامه نکاتی در خصوص درمان دیابت بیان می‌کنیم و به سه اصل مهم مدیریت دیابت که به هم مرتبط هستند می‌پردازیم. برای بدست آوردن اطلاعات بیشتر درباره دیابت می‌توانید به بقیه مقالات دیابت سایت هیتکو مراجعه کنید.

رژیم غذایی دیابتی‌ها صرفاً یک برنامه غذایی سالم است که به کنترل قند خون شما کمک می‌کند. بهتر است از این رژیم انتظار درمان قطعی دیابت را نداشته باشید. در این رژیم غذایی تمرکز بر روی میوه‌ها، سبزیجات، پروتئین‌های بدون چربی و غلات کامل می‌باشد. این گروه غذاها سرشار از مواد مغذی و فیبر هستند، همچنین چربی و کالری کمی دارند. سعی کنید با مصرف این غذاها در طول روز، از خوردن چربی های اشباع شده، کربوهیدرات‌های تصفیه شده و شیرینی ها نیز تا حد امکان پرهیز کنید و میزان آنها را به حداقل برسانید.
این نوع رژیم غذایی برای تمام اعضای خانواده بهترین انتخاب است. مصرف غذاهای قندی به اندازه‌ی کم توصیه می‌شوند و باید به عنوان بخشی از برنامه غذایی شما در نظر گرفته شوند.
این موضوع که دقیقا چه چیزی و به چه اندازه بخوریم شاید یک چالش باشد. در این خصوص می‌توانید با یک متخصص تغذیه مشورت کنید که طبق قد، وزن و سن شما مقادیر هر کدام از این وعده‌های غذایی را به شما توضیح دهد.
متخصص تغذیه احتمالا در شمارش کربوهیدرات‌ها به شما کمک می‌کند. مخصوصا اگر دیابت شما دیابت نوع یک باشد یا از انسولین به عنوان بخشی از درمان خود استفاده می‌کنید.

همانطور که می‌دانید فعالیت هوازی منظم برای همه افراد توصیه می‌شود. این فعالیت منظم برای افراد دیابتی نیز توصیه شده است و کمک زیادی به آنها خواهد کرد. فعالیت بدنی با انتقال قند به داخل سلول‌ها، باعث کاهش سطح قند خون می‌شود. همچنین فعالیت بدنی منجر به حساس‌تر شدن بدن نسبت به انسولین می‌شود.
با پزشک راجع به نوع ورزش و میزان فعالیت بدنی خود مشورت کنید. بعد از آن می‌توانید فعالیت‌های مورد علاقه خود مانند پیاده روی، دوچرخه سواری یا شنا را انتخاب کنید.
نکته‌ی بسیار مهم این است که باید فعالیت بدنی را بخشی از برنامه روزانه خود قرار دهید. روزانه 30 دقیقه فعالیت بدنی متوسط داشته باشید. اگر بدن شما آماده نیست و به فعالیت بدنی عادت ندارید، به آرامی شروع کنید و بعد از مدتی کم کم فعالیت خود را بیشتر کنید.
فراموش نکنید که از نشستن طولانی مدت پرهیز کنید. بعد از 30 دقیقه نشستن بلند شوید و حرکت کنید.

درمان دیابت نوع یک به سه روش کلی تزریق انسولین یا استفاده از پمپ انسولین، بررسی مکرر قند خون و شمارش کربوهیدرات امکان پذیر است. همچنین پیوند پانکراس می‌تواند گزینه‌ای برای درمان برخی از افراد مبتلا به دیابت نوع یک باشد.
روش درمان دیابت نوع دو اکثرا شامل تغییر سبک زندگی، نظارت بر قند خون و مصرف داروهای خوراکی دیابت، انسولین یا هر دو است.

مطالعه بیشتر: داروهای کاهش قند خون

درمان دیابت بارداری با کنترل سطح قند خون برای حفظ سلامت کودک ضروری است. نظارت بر قند خون می‌تواند از بروز عوارض در حین زایمان جلوگیری کند. علاوه بر این باید یک رژیم غذایی سالم و ورزش منظم را نیز در برنامه درمان دیابت خود بگذارید. در برخی موارد، پزشک ممکن است انسولین یا داروهای خوراکی نیز تجویز کند.
پزشک در طول بارداری و فرایند زایمان، سطح قند خون شما را کنترل می‌کند. اگر قند خون شما افزایش پیدا کند، ممکن است کودک سطح بالایی انسولین ترشح کند. این امر منجر به کاهش قند خون بلافاصله پس از تولد می‌شود.

علاوه بر درمان دیابت، درمان پیش دیابت نیز با انتخاب سبک زندگی سالم میسر می‌شود. عاداتی که در سبک زندگی سالم بدست می‌آوریم، به بازگرداندن سطح قند خون به حالت عادی کمک می‌کند. همچنین می تواند از افزایش سطح قند خون به آن سطحی که در دیابت نوع دو دیده می شود، جلوگیری کند. حفظ وزن سالم، تغذیه سالم و ورزش کردن کمک زیادی به درمان پیش دیابت می‌کند. حداقل 150 دقیقه ورزش در هفته و کاهش 7 درصد از وزن بدن ممکن است از دیابت نوع دو جلوگیری کند یا آن را به تاخیر بیندازد.
ممکن است داروهایی مانند متفورمین، استاتین‌ها و داروهای ضد فشار خون گزینه‌ای برای برخی از افراد مبتلا به پیش دیابت باشند.
هرچه زودتر از دیابت و پیش دیابت مطلع شوید راحت‌تر می‌توانید از عوارض دیابت به کمک پزشک جلوگیری کنید.

برای درمان دیابت و پیشگیری از عوارض دیابت مانند زخم های دیابتی، عوارض چشمی، عوارض قلبی عروقی و عوارض کلیوی به نکات زیر توجه و آنها را رعایت کنید.

  1. حتما برای معاینات فیزیکی و منظم چشم به چشم پزشک مراجعه کنید. معاینات مربوط به دیابت با معاینات چشم فرق دارند و هر دو را به طور منظم باید پیگیری کنید. متخصص چشم علائم آسیب چشم، از جمله آسیب شبکیه (رتینوپاتی)، آب مروارید و گلوکوم را بررسی می کند.
  2. هر سال واکسن آنفولانزا بزنید. قند خون بالا می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کند.
  3. از پاهای خود مراقبت کنید. روزانه آنها را با آب ولرم بشویید. پاهایتان (مخصوصا بین انگشتان) را به آرامی خشک کنید. آنها را با لوسیون مرطوب کنید. هر روز پاها را از نظر تاول، بریدگی، زخم و قرمزی چک کنید. اگر زخم یا مشکل دیگری در پاهایتان دیدید که با تاخیر بهبود می یابد، با پزشک خود در میان بگذارید.
  4. کلسترول و فشار خون خود را کنترل کنید. اگر وضعیت خطرناک باشد به دارو نیز احتیاج پیدا می‌کنید.
  5. مراقب دندان های خود باشید. دیابت ممکن است باعث عفونت های جدی لثه شود. حداقل دو بار در روز مسواک بزنید و نخ دندان بکشید.
  6. اگر سیگار می‌کشید، با پزشک خود مشورت کنید تا به شما کمک کند آن را ترک کنید. زیرا سیگار عوارض دیابت را افزایش می‌دهد. افراد دیابتی سیگاری بیشتر از افراد دیابتی که سیگار نمی‌کشند در اثر بیماری های قلبی عروقی جان خود را از دست می‌دهند.
  7. استرس را جدی بگیرید.

در کنار درمان دیابت برخی افراد به دنبال درمان‌هایی جایگزین مانند درمان خانگی برای بیماری خود هستند.
به دلیل یافته‌های متناقض، در حال حاضر هیچ درمان جایگزینی برای دیابت وجود ندارد. یا حداقل درمان جایگزین یا خانگی برای کمک به مدیریت قند خون در همه افراد توصیه نمی‌شود.
اگر تصمیم گرفتید هر درمانی را جایگزین یا دارویی را قطع کنید، حتما با پزشک خود مشورت کنید.
همچنین اگر از انسولین برای درمان دیابت استفاده می‌کنید، هرگز آن را متوقف نکنید. مگر اینکه پزشک به شما دستور داده باشد.

مطالعه بیشتر: علائم دیابت _ چگونه در محل کار دیابت را کنترل کنیم؟

منبع: Mayoclinic

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه های اخیر
پیمایش به بالا