آلرژی پاییزی و روش‌های مقابله با آن‌  - Hitco Holding

آلرژی پاییزی و روش‌های مقابله با آن‌ 

آلرژی پاییزی

مبارزه با ۴ نوع آلرژی پاییزی

وقتی صحبت از آلرژی‌های فصلی می‌شود، اکثر افراد بلافاصله به گرده‌های بهاری فکر می‌کنند. اما خارش گلو، چشم‌های قرمز و آب‌ریزش بینی تنها محدود به ماه‌های بهار نیست. با شروع ریزش برگ‌ها و خنک شدن هوا، آلرژی پاییزی ظهور می‌کند که می‌تواند باعث بروز علائم حساسیتی شود.

ابروسیا را کنترل کنید

گیاه ابروسیا توانایی تولید بیش از یک میلیارد دانه گرده در هر فصل را دارد. این علف هرز زرد رنگ در ماه آگوست شروع به گل دادن می‌کند و تا پاییز به آلرژی‌ها دامن می‌زند تا زمانی که اولین یخبندان به عمر آن پایان دهد. این گیاه در سراسر کشور رشد می‌کند، اما بیشتر در مناطق روستایی شرق و غرب میانه شایع است. طبق گزارش بنیاد آسم و آلرژی آمریکا، تقریباً ۷۵ درصد از افرادی که به آلرژی‌های بهاری مبتلا هستند، تحت تاثیر گرده ابروسیا قرار می‌گیرند.

راهکار مقابله 

نظارت بر میزان گرده‌های منطقه را در دستور کار قرار دهید. سایت‌های خبری معمولاً گزارش‌های روزانه ارائه می‌دهند. تا حد ممکن در ساعات اوج حضور گرده‌ها (اواسط صبح تا اوایل بعدازظهر) در خانه بمانید. اگر مجبور به بیرون رفتن هستید، از ماسک‌های محافظ استفاده کنید.

درهای خانه و پنجره‌ها را بسته نگه دارید و پیش از ورود به خانه، کفش‌ها و لباس‌های بیرونی خود را درآورید تا گرده‌ها وارد نشوند. همچنین، فرش‌ها و مبلمان را به طور منظم جارو کنید. 

لباس‌ها، ملحفه‌ها و پرده‌ها را مرتب بشویید و از خشک کردن لباس‌ها در فضای باز خودداری کنید. حیوانات خانگی را به خصوص سگ‌ها و گربه‌ها که بیرون از خانه تردد دارند، به صورت مرتب حمام کنید.

مقابله با کپک و قارچ

این قارچ‌ها هم در داخل و هم در خارج از خانه رشد می‌کنند. آن‌ها با استفاده از هاگ تولید مثل می‌کنند و هاگ‌هایشان همچون گرده‌ها در هوا پخش می‌شوند. در فصل پاییز، کپک‌ها بر روی برگ‌های مرطوب و توده‌های کمپوست رشد می‌کنند. در داخل خانه نیز در مناطقی چون زیرزمین، حمام و آشپزخانه که رطوبت وجود دارد، شکل می‌گیرند. برخلاف گرده‌ها، کپک‌ها با اولین سرما از بین نمی‌روند، اما در زمستان به حالت خفته در می‌آیند.

راهکار مقابله با کپک و قارچ در درمان آلرژی پاییزی

برگ‌های ریزش کرده را جمع‌آوری و از تراس پاک کنید. برگ‌های انباشته شده را در حیاط رها نکنید. انبوه زباله‌های حیاط را دور از خانه نگه دارید و هنگام تمیز کردن، از ماسک استفاده کنید.

برای تمیز نگه داشتن حمام و آشپزخانه و جلوگیری از رشد قارچ، از سرکه یا محلول‌های ضد قارچ استفاده کنید.

کنه‌های گرد و غبار را مهار کنید

کنه‌های گرد و غبار موجودات ریزی هستند که از پوست مرده انسان تغذیه می‌کنند. آن‌ها در دماهای ۶۰15 تا 21 درجه سانتی گراد رشد می‌کنند. با این حال، در شرایط شدید یا رطوبت زیر ۷۰ درصد از بین می‌روند. 

خلاص شدن از گرد و غبار در خانه به طور کامل، تقریباً غیرممکن است. اما می‌توانید اقداماتی برای کنترل آن‌ها انجام دهید.

راهکار مقابله

پیش از روشن کردن سیستم گرمایشی بعد از تابستان، دریچه‌های هوا را تمیز کنید. برای تشک‌ها و بالش‌ها از پوشش‌های ضد گرد و غبار استفاده کنید. تمام ملافه‌ها را مرتب در آب داغ بشویید. 

برای کاهش رطوبت زیر ۵۰ درصد از رطوبت‌گیرها استفاده کنید. خانه را مرتب جارو بکشید و حین تمیزکاری ماسک بپوشید.

شوره و موی حیوانات خانگی را کاهش دهید

شوره حیوانات خانگی از پوست مرده‌ای تشکیل شده است که توسط حیوانات در خانه رها می‌شود. تا ۴۰ درصد از افرادی که آلرژی فصلی دارند، به حیوانات خانگی نیز حساسیت نشان می‌دهند. آلرژی به حیوانات معمولاً به خاطر سیستم ایمنی فوق‌العاده حساس است که به شوره، موی بدن، بزاق یا ادرار حیوانات واکنش نشان می‌دهد. 

برخی از نژادهای سگ نسبت به بقیه آلرژی بیشتری ایجاد می‌کنند، از جمله سنت برنارد و بولداگ. همچنین، آلرژی به گربه‌ها دو برابر بیشتر از سگ‌ها است.

راهکار مقابله

اگر به حیوانات حساسیت دارید، از تماس مستقیم با گربه‌ها و سگ‌ها خودداری کنید. در صورت تمایل به نگهداری حیوان خانگی، نژادهایی مثل هاوانیز و اشناوزر که ضد حساسیت هستند را انتخاب کنید. حیوانات را مرتب بشویید و برس بکشید. استفاده از ماسک در حین نظافت حیوانات به کنترل حساسیت کمک می‌کند. 

محدود کردن ورود حیوانات به برخی از قسمت‌های خانه و دور نگه داشتن آن‌ها از مبلمان، به کاهش حساسیت کمک می‌کند. همچنین، از تصفیه‌کننده‌های هوا برای کاهش آلرژن‌ها در محیط استفاده کنید.

داروها و ایمونوتراپی در درمان آلرژی پاییزی

برای بسیاری از افراد، آلرژی پاییزی با استفاده از داروهای آنتی‌هیستامین بدون نسخه یا نسخه‌ای کنترل می‌شود که به شکل قرص، اسپری بینی یا قطره چشمی موجود هستند. 

اگر حساسیت شدید دارید و به درمان‌های دارویی پاسخ نمی‌دهید، ایمونوتراپی (واکسن‌های آلرژی) می‌تواند راه حل مؤثری باشد. 

این واکسن‌ها با قرار دادن سیستم ایمنی در معرض دوزهای کوچک آلرژن‌ها، تحمل بدن را افزایش می‌دهند.

مدیریت آلرژی به معنای پنهان شدن در خانه نیست. با رعایت نکات ذکر شده، می‌توانید علائم آلرژی را کنترل کرده و از پاییز خود لذت ببرید.

منبع: healthline

مطالعه بیشتر: آنافیلاکسی چیست؟ _ درمان آلرژی فصلی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه های اخیر
پیمایش به بالا