سرماخوردگی کودکان؛ علائم و راه‌های پیشگیری آن - Hitco Holding

سرماخوردگی کودکان؛ علائم و راه‌های پیشگیری آن

سرماخوردگی در کودکان

سرماخوردگی در کودکان خود را با عطسه، سرفه و گلودرد نشان می‌دهد. همه‌ی مادر و پدران با سرماخوردگی کودک خود مواجه شده‌اند. در این مقاله قصد داریم به کنترل و علائم سرماخوردگی که یکی از بیماری‌های شایع کودکان است، بپردازیم.

عفونت سرماخوردگی می‌تواند توسط 200 نوع از ویروس‌های مختلف ایجاد شود. اما شایع‌ترین عامل این عفونت، راینوویروس است. آنتی بیوتیک‌ها سرماخوردگی کودک شما را درمان نمی‌کنند، زیرا سرماخوردگی یک بیماری ویروسی است و آنتی بیوتیک‌ها با باکتری‌ها مبارزه می‌کنند.
سرماخوردگی در کودکان سالم به جز در نوزادان تازه متولد شده یا کودکان دارای نقص ایمنی خطرناک نیست. سرماخوردگی معمولاً طی 4 تا 10 روز بدون درمان از بین می‌رود.

سرماخوردگی کودک اغلب با گلودرد، آبریزش بینی و سرفه همراه است.
در ابتدا، گلودرد به دلیل تجمع مخاط می‌باشد. این اتفاق زمانی میفتد که مخاط از پشت بینی به سمت گلو می‌رود. بعد از آن ممکن است کودک دچار آبریزش بینی شود. بعد از این علائم ممکن است سرماخوردگی بدتر شود و کودک با علائمی مانند موارد زیر از خواب بیدار شود:
مخاط آبکی در بینی
چشم‌های پر آب یا پوسته پوسته شده
عطسه کردن
احساس خستگی
تب (گاهی اوقات)
گلو درد
سرفه
کاهش یا عدم اشتها
همچنین ویروس سرماخوردگی می‌تواند سینوس‌ها، گلو و گوش کودک شما را تحت تاثیر قرار دهد. همچنین ممکن است کودک اسهال و استفراغ داشته باشد.
در ابتدا کودک شما ممکن است سردرد و احساس خفگی داشته باشد. همچنین پس از مدتی، مخاطی که از بینی آنها خارج می‌شود ممکن است تیره تر و غلیظ تر شود.

مطالعه بیشتر: تفاوت سرماخوردگی و آلرژی

نوزادان و کودکان نوپا اغلب 8 تا 10 بار تا قبل از دو سالگی سرما می‌خورند. کودکانی که در سنین پیش دبستانی هستند حدود 9 بار در سال سرما می‌خورند. در حالی که مهد کودکی‌ها ممکن است سالی 12 بار سرما بخورند. نوجوانان و بزرگسالان هم ممکن است 4 بار در سال سرماخوردگی را تجربه کنند.
در فصل پاییز و زمستان که هوا سردتر است معمولا کودکان بیشتر بیمار می‌شوند.

اگر فرد سرماخورده‌ای  شیئی را لمس کند و بعد از آن کودک شما آن شیئی را لمس کند، ممکن است بیمار شود. دستگیره‌های در، نرده‌های پله، کتاب‌ها، خودکار و صفحه کلید رایانه‌های برخی از حامل‌های رایج ویروس‌های سرماخوردگی هستند. ویروس‌ها می‌توانند چندین ساعت روی این اشیاء زنده بمانند.
شستن دست‌ها به مدت 20 ثانیه با آب گرم و صابون شما را از ابتلا به سرماخوردگی محافظت می‌کند. می‌توانید به فرزندتان بگویید (تولدت مبارک) را دو بار بخواند تا مطمئن شود که دستانش به اندازه کافی از ویروس‌ها پاک شده است.
همچنین ضد عفونی کننده دست نیز برای محافظت از میکروب‌ها راه حل خوبی است.
اگر متوجه شدید که کودک شما سرما خورده است، برای جلوگیری از بیمار شدن بقیه او را به مدرسه نفرستید و از تماس او با بقیه کودکان جلوگیری کنید.
کودک را تشویق کنید که هنگام عطسه و سرفه جلوی دهان خود را بپوشاند و برای گرفتن بینی خود از دستمال استفاده کند. همچنین به او یادآوری کنید که بعد از گرفتن بینی، عطسه و سرفه دست‌های خود را بشوید.

سازمان غذا و دارو و داروسازان می‌گویند که داروهای سرفه و سرماخوردگی را نباید بدون نسخه به کودکان زیر 4 سال داد. این داروها شامل موارد زیر است:
داروهای سرکوب کننده سرفه (دکسترومتورفان)
داروهای خلط آور سرفه (گایافنزین)
ضد احتقان‌ها (سودو افدرین و فنیل افرین)
آنتی هیستامین‌ها (مانند بروم فنیرامین، کلرفنیرامین مالئات، دیفن هیدرامین و غیره)
این داروها مواد موثره بسیاری از برندهای داروهای سرماخوردگی و سرفه کودکان هستند.

اگر فرزندتان بعد از چند روز خوب نشد، با پزشک اطفال صحبت کنید. همچنین اگر تب بالا، استفراغ، تب و لرز، سرفه شدید و هر گونه ناراحتی تنفسی یا خستگی شدید دارند، با پزشک تماس بگیرید. این علائم ممکن است نشانه‌هایی از بیماری‌های شدیدتر مانند آنفولانزا یا عفونت باکتریایی باشد.
اگر فرزند شما آسم، دیابت یا سایر بیماری‌ها را دارد، حتما به پزشک کودک خود اطلاع دهید که داروی درستی تجویز کند.
همچنین مراقب علائم عوارض آنفولانزا مانند ذات الریه باشید. علائم عبارتند از تب خفیف، سرفه، درد شدید یا تنفس سریع و خستگی. در صورت بروز هر یک از این علائم فوراً با متخصص اطفال تماس بگیرید.

منبع: WebMD

مطالب مرتبط: آنفولانزا و علائم آن _ علائم آلرژی در کودکان

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه های اخیر
پیمایش به بالا