مواد غذایی آلرژی‌زا، 9 ماده غذایی که باید مراقب آنها باشید! - Hitco Holding

مواد غذایی آلرژی‌زا، 9 ماده غذایی که باید مراقب آنها باشید!

مواد غذایی آلرژی‌زا

مواد غذایی آلرژی‌زا شامل لبنیات، بادام زمینی و آجیل درختی هستند.

آلرژی غذایی شرایطی است که در آن برخی غذاها باعث واکنش غیرطبیعی ایمنی می‌شوند.

آلرژی به شیر گاو یکی از شایع‌ترین آلرژی‌های دوران کودکی است. این آلرژی دو تا سه درصد شیرخواران و کودکان نوپا را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

در حدود 90 درصد از کودکان این آلرژی قبل از 3 سالگی از بین رفته و این امر در بزرگسالان بسیار کمتر شایع است.

واکنش‌های آلرژیک به شیر گاو ممکن است در عرض چند دقیقه تا چند ساعت پس از مصرف آن رخ دهد.

تنها راه درمان آلرژی به شیر گاو پرهیز کامل از آن است. این پرهیز شامل تمام غذاها و نوشیدنی‌هایی می‌باشد که حاوی شیر گاو هستند، مانند:

  • شیر
  • پودر شیر
  • پنیر
  • کره
  • مارگارین
  • ماست
  • بستنی

مادرانی که به نوزادان مبتلا به آلرژی غذایی شیر می‌دهند نیز ممکن است مجبور شوند شیر گاو را از رژیم غذایی خود حذف کنند. برای شیرخوارانی که با شیر مادر تغذیه نمی‌کنند، پزشک ممکن است جایگزین مناسبی برای شیر خشک گاو توصیه کند.

مطالعه بیشتر: آلرژی پوستی

آلرژی به تخم مرغ دومین علت شایع آلرژی غذایی در کودکان است. با این حال، 68 درصد از کودکانی که به تخم مرغ آلرژی دارند، تا سن 16 سالگی حساسیت آنها از بین می رود.

ممکن است به سفیده تخم مرغ حساسیت داشته باشید اما به زرده آن حساسیت نداشته باشید و بالعکس. این امر به این دلیل است که پروتئین‌های موجود در سفیده و زرده تخم مرغ کمی متفاوت است.

با این حال، بیشتر پروتئین‌هایی که باعث ایجاد آلرژی می‌شوند در سفیده تخم مرغ یافت می‌شوند، بنابراین آلرژی به سفیده تخم مرغ شایع تر است.

مانند سایر آلرژی‌ها، درمان آلرژی به تخم مرغ با رعایت یک رژیم غذایی بدون تخم مرغ میسر می‌شود. اگرچه ممکن است مجبور نشوید که تمام غذاهایی که در آن تخم مرغ استفاده شده است را کنار بگذارید.

یک مطالعه در سال 2019 نشان داد که تقریباً 67٪ از کودکان مبتلا به آلرژی به تخم مرغ می‌توانند خوردن کلوچه حاوی یک عدد تخم مرغ پخته شده را تحمل کنند و علائم آلرژی را نشان نداده‌اند.

پختن تخم‌مرغ ممکن است شکل پروتئین‌های آلرژی‌زا را تغییر دهد، که این امر می‌تواند مانع از واکنش‌های آلرژیک در بدن شود.

اگر به تخم مرغ حساسیت دارید، قبل از خوردن غذاهای حاوی تخم مرغ با یک پزشک صحبت کنید، زیرا عواقب خوردن تخم مرغ در صورت حساسیت به آن می‌تواند شدید باشد.

آلرژی به آجیل درختی، حساسیت به برخی از آجیل‌ها و دانه‌هایی است که از درختان برداشته می‌شوند. آلرژی به آجیل یک آلرژی غذایی رایج است که ممکن است تا 3٪ از مردم را تحت تاثیر قرار دهد.

برخی از نمونه‌های آجیل درختی عبارتند از:

  • آجیل برزیلی
  • بادام‌ها
  • بادام هندی
  • آجیل ماکادمیا
  • پسته
  • آجیل کاج
  • گردو

اگر به هر نوع آجیل درختی حساسیت دارید، بهتر است از تمام آجیل‌های درختی و محصولات غذایی ساخته شده با این آجیل‌ها مانند کره و روغن این آجیل‌ها خودداری کنید. حساسیت به یک نوع آجیل درختی خطر ابتلا به آلرژی به انواع دیگر آجیل درختی را افزایش می‌دهد.

آلرژی به آجیل درختی معمولاً یک بیماری مادام العمر است ودرکمتر از 10 درصد از افراد این نوع آلرژی از بین می رود.

همچنین یک بررسی در سال 2010 نشان می‌دهد که این بیماری علت یک مرگ از هر دو مرگ مرتبط با آنافیلاکسی است.

به این ترتیب، اگر به آجیل درختی حساسیت دارید، اکیداً توصیه می‌شود که یک انژکتور خودکار اپی نفرین را همیشه همراه خود داشته باشید. این یک وسیله بالقوه نجات دهنده است که به شما امکان می‌دهد در صورت شروع یک واکنش آلرژیک شدید، یک شات آدرنالین تزریق کنید.

آدرنالین، که به عنوان اپی نفرین نیزشناخته می‌شود، ممکن است به طور بالقوه جان شما را نجات دهد.

مانند آلرژی به آجیل درختی، آلرژی به بادام زمینی بسیار رایج است و می‌تواند باعث ایجاد واکنش‌های آلرژیک شدید و بالقوه کشنده شود.

این دو حالت متمایز در نظر گرفته می‌شوند زیرا بادام زمینی یکی ازحبوبات است. با این حال، تا 40 درصد از افرادی که به بادام زمینی آلرژی دارند، به حداقل یک دانه درختی دیگر نیز حساسیت دارند.

بر اساس گزارش FARE، تخمین زده می‌شود که بیش از 6.1 میلیون نفر در ایالات متحده به بادام زمینی حساسیت دارند. این شایع‌ترین آلرژی در افراد 18 سال و کمتر است. با این حال، 20٪ از کودکانی که دچار آلرژی به بادام زمینی می‌شوند، ممکن است در دوران نوجوانی آلرژی آنها برطرف شود.

علت اصلی آلرژی به بادام زمینی ناشناخته است. با این حال، افرادی که سابقه خانوادگی آلرژی به بادام زمینی دارند ممکن است بیشتر در معرض خطر باشند.

مانند سایر آلرژی‌ها، درمان آن شامل اجتناب از تمام بادام زمینی‌ها و محصولات حاوی بادام زمینی است.

با این حال، FDA داروی ایمونوتراپی خوراکی به نام پالفورزیا را برای درمان آلرژی به بادام زمینی در افراد 4 تا 17 ساله تایید کرده است.

آلرژی به صدف ناشی از حمله بدن شما به پروتئین‌های خانواده سخت پوستان و نرم‌تنان است که به عنوان صدف شناخته می‌شوند.

نمونه‌هایی از آنها عبارتند از:

  • میگو
  • خرچنگ
  • شاه میگو

رایج‌ترین محرک‌های آلرژی به غذاهای دریایی، پروتئین‌های تروپومیوزین، آرژنین کیناز و پاروالبومین هستند.

علائم آلرژی به غذاهای دریایی معمولاً به سرعت ظاهر می‌شود.

گاهی اوقات، تشخیص حساسیت به غذاهای دریایی از یک واکنش نامطلوب به یک آلاینده غذاهای دریایی مانند باکتری، ویروس یا انگل دشوار است.

این عدم تشخیص به این دلیل است که علائم می‌توانند مشابه باشند. زیرا علائم آنها شبیه به هم هستند و هر دو می‌توانند باعث مشکلات گوارشی مانند استفراغ، اسهال و معده درد شوند.

آلرژی به این غذاها با گذشت زمان از بین نمی‌رود، بنابراین بهتر است تمام غذاهای دریایی را از رژیم غذایی خود حذف کنید تا دچار واکنش آلرژیک نشوید.

استنشاق بخارات حاصل از پختن آنها نیز ممکن است باعث واکنش آلرژیک در افرادی شود که به آنها آلرژی دارند. به این ترتیب، ممکن است به شما توصیه شود که حتی از قرار گرفتن در اطراف غذاهای دریایی در هنگام پخت نیز اجتناب کنید.

آلرژی به گندم یک پاسخ آلرژیک به یکی از پروتئین‌های موجود در گندم است.

این بیماری در کودکان شایع‌تر است، اما اغلب تا سن 10 سالگی از بین می رود.

آلرژی به گندم ممکن است علائمی شبیه بیماری سلیاک و عدم تحمل غذایی مانند حساسیت به گلوتن غیر سلیاک ایجاد کند.

با این حال، آلرژی به گندم باعث واکنش سیستم ایمنی به یکی از صدها پروتئین موجود در گندم می‌شود.

بیماری سلیاک و حساسیت به گلوتن غیر سلیاک از آلرژی به گندم متفاوت بوده و ناشی از واکنش غیرطبیعی به گلوتن است که یک پروتئین خاص است و در گندم نیز یافت می‌شود.

واکنش‌های آلرژیک به پروتئین های گندم نیز می‌تواند شدید و گاهی کشنده باشد. بیماری سلیاک نیز در صورت عدم تشخیص ممکن است کشنده باشد، اگرچه این امر نادر است.

افراد مبتلا به بیماری سلیاک یا حساسیت به گلوتن غیر سلیاک، باید از گندم و سایر غلات حاوی پروتئین گلوتن اجتناب کنند.

کسانی که به گندم آلرژی دارند باید از آن اجتناب کنند.

آلرژی به سویا توسط پروتئین موجود در سویا یا محصولات حاوی آن ایجاد می‌شود.

آلرژی به سویا تا 0.5٪ از کودکان را مبتلا می‌کند و بیشتر در شیرخواران و کودکان زیر 3 سال دیده می‌شود.

تعداد کمی از نوزادانی که به شیر گاو حساسیت دارند به سویا نیز حساسیت دارند.

علائم می تواند از خارش، سوزن سوزن شدن دهان و آبریزش بینی تا بثورات پوستی و آسم یا مشکلات تنفسی متغیر باشد. در موارد نادر، آلرژی به سویا می‌تواند باعث آنافیلاکسی شود.

محرک‌های غذایی رایج آلرژی به سویا شامل دانه‌های سویا و محصولات سویا مانند شیر سویا یا سس سویا است. از آنجایی که سویا در بسیاری از غذاها یافت می‌شود، دقت کردن به برچسب مواد غذایی مهم است.

مانند سایر آلرژی‌ها، تنها راه درمان آلرژی به سویا اجتناب از مصرف سویا است.

برخلاف سایر آلرژی‌ها که معمولاً در دوران کودکی وجود دارد، تا 40 درصد از افرادی که به ماهی آلرژی دارند تا بزرگسالی علائمی را تجربه نمی‌کنند.

آلرژی به ماهی می‌تواند یک واکنش آلرژیک جدی و بالقوه کشنده ایجاد کند. علائم اصلی آن استفراغ و اسهال است، اما در موارد نادر، آنافیلاکسی نیز ممکن است رخ دهد.

آلرژی به ماهی گاهی با واکنش به یک آلاینده موجود در ماهی مانند باکتری‌ها، ویروس‌ها یا سموم اشتباه گرفته می‌شود.

معمولاً تزریق خودکار اپی نفرین برای شما تجویز می‌شود تا در صورت خوردن اتفاقی ماهی، آن را همراه خود داشته باشید و با تزریق آن جان خود را نجات دهید.

جالب اینجاست که صدف‌ها و ماهی‌های باله دار پروتئین‌های یکسانی ندارند. بنابراین افرادی که به صدف‌ها حساسیت دارند ممکن است به ماهی حساسیت نداشته باشند.

گفته می‌شود، بسیاری از افراد مبتلا به آلرژی به ماهی به یک یا چند نوع ماهی حساسیت دارند.

در سال 2021، FDA کنجد را به عنوان نهمین منبع اصلی مواد غذایی آلرژی‌زا اعلام کرد.

تحقیقات نشان می‌دهد که آلرژی به کنجد ممکن است در 17٪ از کودکانی که واکنش‌های آلرژیک با واسطه IgE به بادام زمینی و آجیل درختی دارند، رخ دهد.

کنجد را می‌توان در طیف وسیعی از غذاها مانند غذاهای آسیایی، محصولات پخته شده و سس‌ها یافت.

در ایالات متحده امریکا، از ژانویه 2023، باید بر روی تمام غذاهای حاوی کنجد برچسب زده شود، تا فرد مبتلا به آلرژی بتواند متوجه آن شود.

9 ماده غذایی که در بالا ذکر شد رایج‌ترین مواد غذایی آلرژی‌زا می‌باشند.

با این حال، تاکنون تقریباً 170 غذا باعث ایجاد واکنش‌های آلرژیک شده‌اند. برخی از این موارد عبارتند از:

  • بذر کتان
  • دانه کنجد
  • هلو
  • موز
  • آووکادو
  • کیوی
  • کرفس
  • سیر
  • دانه‌های خردل
  • بابونه

آلرژی‌های غذایی کمتر رایج ممکن است باعث مجموعه‌ای از علائم شود، از خارش خفیف لب‌ها و دهان تا آنافیلاکسی تهدید کننده زندگی.

منبع: Healthline

مطالعه بیشتر: درمان آلرژی _ علائم انواع آلرژی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه های اخیر
پیمایش به بالا